Antwerps jong talent betreedt de boksring tijdens Round 3

Deel dit artikel op
Share on whatsapp
Share on facebook

Op zaterdag 27 november vormde sporthal Het Rooi in Berchem opnieuw het decor voor Round 3, een uniek vechtsportgala georganiseerd door vijf erkende Antwerpse vechtsportclubs. Zestig jonge atleten stonden in de boksring, waarvan voornamelijk Antwerpenaren. Omwille van de coronamaatregelen werd beslist de wedstrijden achter gesloten deuren te laten plaatsvinden, maar het evenement was wél te volgen via een gratis livestream.

Na een uitgestelde editie vorig jaar kon Round 3 opnieuw doorgaan in Berchem. Vijf erkende Antwerpse vechtsportclubs (Antwerp Piranhas, The Bulldogs, Team Unbreakable, Said Gym en Team ’t Rooi) sloegen de handen in elkaar voor de vierde editie van het unieke boksgala. 60 atleten namen het tegen elkaar op in de disciplines thaiboks en MMA (Mixed Martial Arts).

 

In de ring stond voornamelijk jong Antwerps talent. Bilal Akoudad (18) uit Hoboken is lid van thaiboksclub Team Antwerp Piranhas: “Het was de eerste keer dat ik deelnam aan een thaibokswedstrijd in mijn eigen stad. Ik moest het dan wel zonder de aanmoediging van een publiek doen, maar ik ging honderd procent voor de overwinning. Ik had al mijn vrienden opgetrommeld en ze keken zaterdag samen in jeugdhuis De Schietgang in Hoboken op groot scherm naar de livestream.”

Daniella Somers (The Bulldogs) is organisator, achtvoudig wereldkampioene én bokslegende. “Na een uitgestelde editie vorig jaar, keken we ongelooflijk uit naar de vierde editie dit jaar. Met Round 3 krijgt jong, opkomend talent een platform om hun technische en sportieve kanten aan het brede publiek te tonen. Dat vijf risicovechtsportclubs hiervoor de krachten bundelen, is uniek.”