Talent Aan Zet, oftewel TAZ, is een psychofysiek en educatief trainingsprogramma gericht op jongeren.

‘TAZ’ is een knipoog naar jongerentaal en betekent “djeezus!” of “maar enfin!”. Het is een welgekende uitdrukking onder jongeren en kinderen die opgroeien in een superdiverse context.

TAZ staat voor een uiting van lichte ergernis, maar toch gebracht met een relativerende glimlach. Iets lastigs overkomt je, je geeft het ruimte en dan pik je de draad weer op vanuit een weloverwogen reactie.

Op dezelfde manier willen wij jongeren op een bewuste manier leren omgaan met de uitdagingen die hun pad kruisen: met ruimte voor emoties, maar ook met de blik vooruit, wetende dat hoe je reageert op een situatie steeds een keuze kan zijn. Wat je overkomt kies je niet. Hoe je ermee omgaat, dat kies je wel. Deze keuze impliceert ook dat je weet wie je bent, wat je wil en hoe je je wil verhouden tot de wereld.

Daarom creëerden de initiatiefnemers TAZ. Een psychofysieke, educatieve training van 8 weken die jongeren via thaiboks en mindfulness op interactieve wijze wil laten exploreren wat ze willen, wat ze kunnen en wie ze zijn, op zichzelf én in verhouding tot hun naaste en bredere omgeving.

Gebrek aan zelfkennis, zelfvertrouwen en zelfsturing hebben bij jongeren soms een negatieve impact op hun attitudes en in het verlengde daarvan ook op hun sociale uitkomsten (school, werk, relaties,…). TAZ wil, vanuit lichaamswerk en mentale capaciteitsopbouw, werken aan het eigen bewustzijn en de interactie met het sociale weefsel dat de jongeren omkadert. Eigenaarschap, empowerment en verbinding vormen hier doorheen de rode draad.

vind de 4 elementen in je

AARDE
RUST, KALMTE
LUCHT
denken, logica, analyseren
VUUR
dominant, enthousiast
WATER
intuïtief, invoelend, flexibel